Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní procitnutí

5. 3. 2013

Sluníčko nám pomalu a jistě začíná ukazovat vlídnou tvář. Dnes jsem dokonce na své zahradě uviděl rozkvetlé první tři krokusy. Pro mne to znamená, že zima pomalu a jistě ustupuje - snad. Každopádně někteří členové přes zimu nezaháleli. Jednomu se podařilo po XX možná XXXX letech znovu zprovoznit otočný kloub vodního jeřábu. Základ je a dále se bude určitě na jeřábu pokračovat. Druhý se věnoval opravám a drobným vylepšením na některých modelových kolejištích. Přeci jenom, sezóna je dlouhá a ruce některých lidí bohužel nenechavé. Rovněž se pro zveřejnění zde na web připravují nové odkazy. Nejvíce je připravený ten, který se věnuje našim doposud vydaným pohlednicím.

V souvislosti se začínajícími hezkými dny je ohlašována letošní PRVNÍ brigáda. Ta se uskuteční v sobotu 16.3.2013 od 9hod. v depu Letohrad. Hlavní náplní je pokračování oprav na nákladním voze „Z“.

Program je následující: Obroušení posledního podélného úhelníku na hraně střechy a stavba nového obložení střechy z palubek, dále dle možností a počasí očista dvou nových dvojkolí pro vůz. Potřebné věci: Bylo by dobré mít k dispozici tak 2 rozbrušovačky s brusnými kotouči (popřípadě drátěnými kotouči, něco bude i k dispozici), prodlužovací kabely 230V, alespoň jednu el.vrtačku. Dále pracovní oblečení a brýle kvůli broušení. S ohledem na počasí volte i oblečení. Bude snaha vůz dát mezi vrata na světlo. Pokud se vše podaří bude moci nastoupit již rok nasmlouvaný klempíř a vůz z r.1921 bude mít opět novou střechu. Další renovace tak bude již podstatně jednodušší.

Za LŽK sepsal P. Petr
 

Náhledy fotografií ze složky Práce a brigády 2013